Aanmaningen

Aanmaning

Aansporing (schriftelijk) tot het alsnog betalen van een openstaande rekening.

Incasso

De inning van vorderingen.

Vooral jongeren die op zichzelf wonen, hebben het financieel moeilijk.

Schulden Onder Jongeren
Vooral jongeren die op zichzelf wonen, hebben het financieel moeilijk. De afrondingsregel zal geen effect hebben op productprijzen. Je hebt voor je schulden aangeklopt bij een gemeentelijke kredietinstantie. De vraag naar een oppas is in een jaar tijd ruim verdubbeld. Nu heb ik hier al een paar keer laten vallen dat ik het nieuwe jaar onder de 11. Bijhouden waar het geld blijft, werkt vaak als een rem op de uitgaven. Veel van de schulden komen voort uit het voldoen aan andere schulden, waardoor schuld op schuld ontstaat. Jongeren hebben financiŽle problemen! In de afgelopen vijf jaar is de gemiddelde schuld van jongeren tussen de 15 en 25 jaar toegenomen van 190 . Zoals eerder aangekondigd begin ik binnenkort in het openbaar met het behandelen van de binnengekomen kosten-post.

Uit het rapport blijkt dat het slechts gaat om een kleine groep jongeren tot en met 14 jaar. De Girofoon vermeldt vanmorgen een tussenstand van 12. Daarmee zet de dalende lijn zich voort, want in oktober, september en augustus was het meer. Ik moest wel beloven dat ik de eventuele prijs van het kraslot eerlijk met J. Belangrijkste aanvullingen zijn passages over grensgemeenten en over het herzien van de financiŽle afspraken rond de Wmo. Stel een duidelijke hoofdvraag waarop je een antwoord wilt hebben.

In feite zou ik in november niets aflossen, maar uiteraard wel rente betalen. Bijna een derde van hen heeft rekeningen openstaan, die al betaald hadden moeten zijn. Maar voor ouderen en chronisch zieken is dit nog wel mogelijk. Hmmm, niks gewonnen, het laatste vakje is een biljet ter waarde van 10.

Nu is het zo dat ik goddank weinig waarde hecht aan kleding. Als u boodschappen doet, wordt het totale bedrag van uw boodschappen bij contante betaling op 5 eurocent afgerond. Door het afronden betaalt u soms een of twee cent meer, de andere keer betaalt u een of twee cent minder. Om eerlijk te zijn denk ik dat het geen probleem zal zijn om er in december nog 1. Wsw-geÔndiceerde, maar respecteert het individuele maatwerk dat nodig is. Wet Werk en Bijstand zijn deze regelingen sterk teruggedrongen.

Ik loop er niet bij als Swiebertje, maar met weinig geld is de verleiding nu eenmaal groot om goedkope kleding aan te schaffen. Eindigt het op 3 of 4 eurocent, dan vindt afronding naar boven plaats op 5 cent, 6 en 7 naar beneden op 5 cent en 8 en 9 naar boven op 0. Eindigt het totaalbedrag 1 of 2 eurocent, dan wordt er afgerond naar beneden op 0. Om te beginnen eerst maar eens wat complimentjes op een rij. Oplettende lezers denken nu meer loon, maar toch minder verdienen, hoe kan dat? Dat heeft te maken met werken buiten kantooruren, waarvoor Schuldige extra betaald krijgt. Intrum Justitia is genoteerd aan de Stockholm Beurs. Consumenten Krediet en het wetsvoorstel Wet FinanciŽle Dienstverlening.