Aanmaningen

Aanmaning

Aansporing (schriftelijk) tot het alsnog betalen van een openstaande rekening.

Incasso

De inning van vorderingen.

Stichting Schulden Vrij Leven is aangesloten bij de ANVS.

Hulp Schulden
Het aantal gezinnen dat door schulden in grote problemen is gekomen, is de afgelopen vijf jaar verdubbeld. Bent u het niet eens met de wijze waarop de bewindvoerder dit doet of zijn andere taken uitvoert, dan kunt u de rechtbank daarover aanspreken. Hulpverlening kan dus bijdragen aan het oplossen van bestaande financiële en andere problemen. Wilt u als gemeente ook worden vermeld of gegevens aangepast zien? Mail ons dan. Stichting Schulden Vrij Leven is aangesloten bij de ANVS. Openbaarheid van informatieDe informatie is niet openbaar.

Dit gebeurt als uw situatie door bijvoorbeeld een hoge leeftijd of ziekte nauwelijks aflossing mogelijk maakt. In geval van uitzondering is beperking van de saneringsduur tot één jaar mogelijk. Die stimuleren mensen tot aankopen waar ze eigenlijk geen geld voor hebben. De achterstand kan niet binnen 12 maanden worden ingelopen. Als u volhoudt, kunt u na een aantal jaren een nieuwe start maken en heeft u uw financiële toekomst weer volledig in eigen hand. Wanneer?De aanvrager moet een inkomen hebben op of vlak boven het bijstandsniveau om voor kwijtschelding of vermindering in aanmerking te komen. Verloopt alles wél volgens de regels, dan verstrekt de rechtbank u na afloop van de vastgestelde periode een schone lei.

Amsterdam verlenen wij onze diensten over geheel Nederland. Vijf vragen over het nieuws van de afgelopen 24 uur. Heeft u een nieuwstip of een mooie nieuwsfoto? Mail RTLNieuws. Dat u bereid bent om te proberen waar mogelijk uw inkomen te verhogen. In sommige gevallen kunt u bij een gemeentelijke kredietbank geld lenen om de schuldeisers in één keer het afgesproken bedrag te betalen.

Overigens kan de rechtbank u de schone lei alsnog afnemen als later blijkt dat u informatie heeft achtergehouden of afspraken niet bent nagekomen. Het is nog onbekend of en wanneer er een herdruk komt.