Aanmaningen

Aanmaning

Aansporing (schriftelijk) tot het alsnog betalen van een openstaande rekening.

Incasso

De inning van vorderingen.

De juiste incassokosten zijn . 44, zie de staffel en niet . 67,-.

Incasso Bedrijven
De juiste incassokosten zijn ? 44, zie de staffel en niet ? 67,-. Gewoon doorgeven of gewoon schrijven zou genoeg zeggen. Hier kun je je ervaringen met incassobureaus delen. Ik denk het wel, daarom groeien die dingen ook als paddestoelen uit de grond. Let op! De meeste deurwaarders houden er een incasso-afdeling op na.

Wanneer de incassokosten op de juiste manier zijn berekend dan mag het incassobureau betalingen inderdaad eerst aftrekken van die incassokosten. In deze schriftelijke bevestiging staat aangegeven, dat u zonder tegenbericht na 5 werkdagen zult worden geÔncasseerd. Wanneer u een bedrag betaalt aan het incassobureau dan gaat u er van uit dat dat bedrag afgaat van de hoofdsom. Rechtshulp voor advies en eventueel juridische bijstand. Er gaat wel eens iets fout met automatische incasso's. Haal bij het Juridisch Loket advies hoe een kantonproces loopt. Het is de werkwijze van het incassobureau waarover ik me druk maak. Een deurwaarder kan beslag leggen op uw loon, inboedel of huis; een incassobureau mag dat niet.

De grote bulk van kleinere incassobureaus is geen lid van de NVI. Heeft u al wel een relatie met de incassant, dan mag hij ook het initiatief nemen en met u bellen. Wij hanteren daarbij strikte gedragscodes voor onze incassodiensten. Het is een specialistisch werk waarbij niet alleen moet worden toegezien op de juridische en financiŽle aspecten. De tarieven van onze internationale incassodiensten zijn gebaseerd op succes.

Maar incassobureaus trekken dat bedrag eerst af van de incassokosten. Bij Groot Bedrijf zijn beide typen vertegenwoordigd. Een incassobureau werkt in opdracht van een opdrachtgever. Uit een rondvraag is gebleken dat de bibliotheken de inning van achterstallen zeer divers aanpakken. Als u als klant vindt dat u u goed en voldoende verweerd hebt en de zaak niet op zijn beloop hebt gelaten, blijf dan niet telkens reageren op incassobureaus. Aan dit soort praktijken moet een eind komen, en wel zo snel mogelijk. Heb u al een brief van een incassobureau met kosten erbij, reken dan uit hoeveel u volgens de staffel zou moeten betalen.

Het maakt uit of u te maken krijgt met een incassobureau of met een deurwaarder. Meestal gaat een bedrijf voor kleinere bedragen niet naar de rechter. Kantonrechters ergeren zich groen en geel aan de veel te hoge kosten die incassobureaus in rekening brengen. Uiteindelijk bepaalt u natuurlijk zelf wie u aanneemt. Let er daarom op of de deurwaarder als deurwaarder of als incassobureau optreedt. Commissie wordt slechts berekend over bedragen die wij voor u hebben geincasseerd.