Aanmaningen

Aanmaning

Aansporing (schriftelijk) tot het alsnog betalen van een openstaande rekening.

Incasso

De inning van vorderingen.

Alle tips en tricks toegepast in een voorbeeld sollicitatiebrief.

Sollicitatiebrief
Een sollicitatiebrief is een brief waarmee iemand schrijft in aanmerking te willen komen voor een bepaalde functie bij een bedrijf of instantie. Een jong en dynamisch team spreekt me erg aan, ik ben stressbestendig, sociaal en ik ben een doorzetter. Alle tips en tricks toegepast in een voorbeeld sollicitatiebrief. Het is wel beter om ze bovenaan in uw brief te vermelden. Een sollicitatiebrief moet de rekruteerder duidelijk maken dat je de bewuste job graag zou doen en waarom precies. Schrijf voor iedere sollicitatie een specifieke brief aangepast aan de vacature en het bedrijf. Probeer nog meer sterke punten in de verf te zetten. Ik ben snel beschikbaar en ben bereid mijn kandidatuur toe te lichten tijdens een gesprek. Wat voor jou leuk is, hoeft voor de werkgever niet altijd humoristisch te zijn.

Door je brief te richten aan de juiste persoon, maak je een goede eerste indruk. Ook mijn talenkennis is goed, ik ben tweetalig Nederlands en Frans en spreek goed Engels. Het is niet nodig dat u diep op uw opleiding en werkervaring ingaat. Tijdens mijn eerste werkervaring heb ik heel veel bijgeleerd. Een brief bij je cv stuur je niet uit beleefdheid mee, maar als introductie van jou en je kwaliteiten. En als je met iemand van het bedrijf gebeld hebt, meld dan zijn of haar naam. Ik hoop dat ik u ervan heb kunnen overtuigen om me uit te nodigen voor een gesprek.

Maak dat je dus goed weet omwille van welke redenen je solliciteert en waarom jij de geschikte kandidaat bent. Elke maand bespreken we een brief die gepost is in het forum. Zulke brieven moet geen commercieel, maar juist een sociaal karakter uitstralen. Je leert hoe je de brief opzet en wat je erin moet vertellen.

De sollicitatie is niet op het bedrijf afgestemd, dit kan u beter wel proberen te doen. Als je een goede brief hebt, mag je deze best nog gebruiken, maar pas deze dan wel telkens aan op het bedrijf. Hier vind je handleidingen, voorbeeldbrieven en tips. De oorspronkelijke tekst van deze cursus werd in opdracht van Leren. Zorg ervoor dat u de rekruteerders niet verveelt, begin beter met de belangrijkste informatie over uzelf. Elke functie, branche en organisatie vraagt om een andere brief. Pas de AIDA-formule toe, een tool uit de marketing. Indien u niet zeker bent over het geslacht van deze persoon, kan u beter een neutrale aanspreking gebruiken, bijvoorbeeld 'Geachte'.

Deze persoon zal bij sommige mensen een arrogante indruk wekken, maar dat is natuurlijk zeer subjectief. De kandidaat verwijst hier naar het dynamisch team, maar dit is gebaseerd op een veronderstelling van de kandidaat. Zowel mijn talenkennis als mijn pc-kennis zijn in constante evolutie, doordat ik ze voortdurend probeer bij te schaven. Verduidelijk je talenten, maar overdrijf niet! Ongefundeerd opscheppen kan tot irritaties en tegenvallers leiden. Vergeet niet ook uw sterke kanten en positieve eigenschappen te vermelden. Bij een open sollicitatie is er geen vacature waarop gereageerd kan worden. Meestal wordt er een curriculum vitae cv meegestuurd.